Јуниорите и пионерите на Миоки со 100 отстотен успех на Државното првенство – 8 од 8 со 6 злата (ФОТО)

На Државното првенство за јуниори Миоки со 6 џудисти освои 5 златни и 1 бронзен медал, додека на Државното за пионери исто така имае два од два – едно злато и една бронза.

Медалите во јуниорска конкуренција ги освоија:

-73 кг Ратко Костов – 1 место
-81 кг Еди Шерифовски – 1 место
-90 кг Артан Рушити – 1 место
-52 кг Наталија Динова – 1 место
-57 кг Берна Шерифовска – 1 место
-48 кг Моника Стојковска – 3 место

Пионери:

+63 кг Борјана Поп-Атанасова – 1 место
-55 кг Теодор Петрески – 3 место

Ipon.mk

print