Јасин Рустемовиќ освои бронзен медал на „Милениум опен“!

Rustemovik so Ace i Jovcevska

Таековндистот Јасмин Рустемовиќ од ТКД Делини Илинден во категоријата до 59 кг во јуниорска конкуренција А-Jamin Rustemovik i Aleksandar Veljanovski TKD DElini ilindenкласа го освои бронзениот медал на Меѓународниот турнир „Милениум опен“ во Вршац, Србија. Турнирот е еден од полсините во регионот и се одржа по девети пат.

На „Милениум опен“ учествуваа 400 натпреварувачи, а ТКД Делини Илинден учествуваше со двајца натпреварувачи Јасмин Рустемовиќ и Деспина Јовчевска, која беше порзена во првото коло.

ipon.mk/В.Д.

print