Јасин Лама поразен од Германецот Артур Брил на „Белградски победник“

Јасин Лама (-60 кг) изгуби против Артур Брил од Германија со 0-3 во првата борба на Меѓународниот боксерски турнир „Белградски победник.

Судиите беа едногласни и му ја доделија победата на Германецот: 24-30, 26-30 и 25-30.

Утре ќе настапи и вориот наш боксер, Лулзим Исмаили (-69 кг).  Тој ќе се бори со Израелецот Субхи Таха Амара.

Белградскиот победник е во календарот на ЕУБЦ и еден од посилните турнири во Европа.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...