Јасин Лама и Лулзим Исмаили ќе настапат на „Белградски победник“

Македонските боксери Јасин Лама (60 кг) и Лулзим Исмаили (69 кг) денеска отпатува за Белград на Меѓународниот турнир „Белградски победник“ кој од 25 до 28 април се одржува во главниот град на Србија. Репрезентацијата ја предводи на селекторот Петар Чурлиновски со тренерот Оливер Станков.

Во составот на нашата експедиција и судјиката Фросина Манева.

Чурлиновски вели дека овој турнир и Влазиними во Скадар, Албанија, се последната проверка за боксерите на кои ќе се одреди патникот за Медитеранските игри.

На Белградскиот победник ќе настапат 175 боксери и боксерки од 21 земја. Во категоријата на Лама има 13 боксери, а кај Исмаили 14.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...