Јавниот спаринг во Прилеп ја врати вербата во боскот и кикбоксот (ФОТО)

boks-vo-prilep-so-catle-turnir

Јавниот спаринг во бокс икик бокс во Прилеп во центарот на градот ги оправда очекувањата и по квалитет и по посетноста, односна популаризацијата на спортот. Место на случувањето беше летната бавча на  Пица Хепи во неделата.

borrba-kaj-catleksi-prilep

Настанот што го организираа Кик бокс клубот „Шампион“ и Боксерски клуб „Ас“ беше под мотото „Спортот, мост за вашето здравје“.

pozdrav-na-bosercinja-na-sparingot-catleski

catleski-pobednici-na-turnirot

Резултати:

Бокс

Трајкоски Ице (БК Ас) – Коста Бочкаровски 2-1 2

Кик бокс

Станојоски Бојан (КБК Шампион) – Василев Мирко (МТК Комбат) 2-0

Илиоски Трајче (КБК Шампион) – Горгиев Слободанчо (КБК Лидер)  

Џафероски Серхан (БК Ас) – Крстановски Горан (Ресен)  

Османоски Енвер (КБК Шампион) – Харизанов Петар (МТК Комбат) 1-1

Трајче Илиоски (КБК Шампион) – Пискунов Панте (КБК Лидер) 2-0

catleksi-vo-agol-na-sparingot

boks-seniori-vo-prlep-catleski

pobednici-catle-sparing

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...