Шенон Бригс преговара со Тајсон Фјури (ВИДЕО)

Скандалозниот американски боксер Шенон Бригс призна дека води преговори за натпревар со Тајсон Фјури. Ветеранот очекува оваа борба да се одржи во 2018 година. Во минатата година Бригс мораше да се бори за една од светските титули, но беше фатен со допинг.

“Одмор ми помогна. Веќе сум на 46 и се наоѓам во најдобра форма во мојата кариера. Ќе станам најстариот шампион во тешка категорија и единствениот освоил титулата во три различни децении. Во моментов водиме преговори за натпревар со Тајсон Фюри. тој не ми се допаѓа, но тоа е добро, бидејќи ќе го направи натпреварот поинтересен. Средбата ќе биде во Лондон или Манчестер“.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...