Шампион, Прокик фемили и Енерџи се најуспешни на 3.Државно првенство во кик бокс (ФОТО)

Шампион е најуспешен клуб на 3-тото Државно првенство во кик бокс со 13 освоени медали, пред Прокик фемили со 13 и Енерџи со 10.

Шампионатот се одржа во сабота во малата сала на СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје, во организација на Кик боксинг федерацијата на Македонија со учество на 77 натпреварувачи од 17 клубови.

Во многу категории немаше конкуренција, а во оние кај што имаше фавроритите како Димитар Ѓоргиев, Бобан Илиоски, Викторија Варадинова, Никола Нацев, Мартин Турунџиев, Марија Јанева и други немаше изненадувања.

Во склоп на првенството се одржа и подготвителен судиски семинар за судиите на татами и на ринг.

Резултати

Кик лајт – деца (мажи)
-28 кг
1.Иван Кукуновски – Шампион Скопје
2.Мирзад Азири – Наско тим Скопје
3.Макс Спасовски – Предатор Куманово

-42 кг
1.Лука Змејковски – Лидер Виница

Деца (жени)
-42 кг
1.Марија Димовска – Енерџи Битола

Помлади кадети (мажи)
-28 кг
1.Туркер Исмаили – Шампион Скопје
2.Ибо Алиов – Лидер Виница
3.Нихад Ахмедовски – Тигар Делчево

-32 кг
1.Марко Ристов – Прокик фемили Скопје
2.Јани Постолов – Лидер Виница

-37 кг
1.Јани Постолов – Лидер Виница
2.Тарик Вукељ – Наско тим Скопје
3.Стефан Запров – Прокик фемили Скопје

-42 кг
1.Исмаил Јахоски – Прокик фемили Скопје

-47 кг
1.Максим Митровски – Шампион Скопје

+47 кг
1.Нелсон Узеир – Шампион Скопје
2.Петар Филиповски – Патриот спорт Крива Паланка

 

Постари кадети (мажи)
-42 кг
1.Фериз Азири – Наско тим Скопје

-57 кг
1.Мартин Турунџиев – Прокик фемили Скопје
2.Никола Ѓорѓиевски – Патриот спорт Крива Паланка
3.Бекир Лимани – Енерџи Битола

-63 кг
1.Марко Горнески – Гладијатор Скопје
2.Михаил Алексовски – Патриот спорт Крива Паланка

-69 кг
1.Кирил Јакимовски – Патриот спорт Крива Паланка
2.Матеј Станковски – Патриот спорт Крива Паланка
3.Лука Велковски – Куманово 2006 Куманово
3.Марио Бајдевски – Предатор Куманово

+69 кг
1.Никола Нацев – Гладијатор Штип
2.Александар Стоилковиќ – Куманово 2006 Куманово
3.Стефан Јовчевски – Предатор Куманово

Постари кадети (жени)
-50 кг
1.Мија Стерјова – Прокик фемили Скопје
2.Арта Селмани – Енерџи Битола

-55 кг
1.Леа Бошевска – Самурај Битола
2.Ана Марија Наумовска – Енерџи Битола

-60 кг
1.Надиа Лабринес – Прокик Фемили Скопје
2.Џесика Арсова – Лидер Виница

-65 кг
1.Мија Тодорова – Шампион Скопје
2.Ивона Кацеска – Енерџи Битола
3.Милица Ѓорчевска – Предатор Куманово

Јуниори (мажи)
-63 кг
1.Стефан Грнчаревски – Фајт тим Скопје
2.Мартин Ливренски – Шампион Скопје
3.Теодор Стојковски – Патриот спорт Крива Паланка
3.Филип Божиновски – Прокик фемили Скопје

-69 кг
1.Роберт Костовски – Гладијатор Неготино
2.Антонио Трајановски – Лидер Виница

-79 кг
1.Славче Арсов – Гладијатор Штип

-86 кг
1.Ивица Цветановски – Прокик фемили Скопје

+90 кг
1.Стефан Михајловски – Прокик фемили Скопје
2.Бојан Вучковски – Патриот Спорт Крива Паланка

Јуниори (жени)
-60 кг
1.Викторија Варадинова – Шампион Скопје
2.Викторија Ивановска – Фајт тим Скопје
3.Душица Стојанова – Гладијатор Неготино

-65 кг
1.Марија Јанева – Гладијатор Неготино
2.Марија Кицеска – Енерџи Битола

Сениори (мажи)
-69 кг
1.Даниел Наневски – Шампион Скопје
2.Кристијан Ангелов – Гладијатор Неготино

-74 кг
1.Филип Соколовиќ – Горила Скопје

-84 кг
1.Александар Митовски – Гладијатор Скопје

-86 кг
1.Димитар Ѓорѓиев – Работнички Адора Скопје
2.Филип Наковски – Куманово 2006 Куманово
3.Митко Ашкилов – Комбат Радовиш

+94 кг
1.Филип Митровски – Гладијатор Скопје

Сениори (жени)
-55 кг
1.Андреа Костовска – Шампион Скопје
-60 кг
1.Мимоза Стаменковска – Шампион Скопје

К-1
Помлади јуниори (мажи)
-57 кг
1.Енес Азири – Наско тим Скопје
2.Марко Тодоров – Шампион Скопје

Постари јуниори (мажи)
-63,5 кг
1.Филип Божиновски – Прокик фемили Скопје
2.Марио Цветковски – Прокик фемили Скопје
3.Панте Пискунова – Лидер Виница

-75 кг
1.Бетим Лимани – Енерџи Битола

Сениори (мажи)
-81 кг
1.Бобанчо Илиовски – Шампион Скопје
2.Никола Бубевски – Енерџи Битола

Сениори (жени)
-55 кг
1.Сара Станојковска – Гладијатор Скопје

Лоу кик
Помлади јуниори (мажи)
-75 кг
1.Виктор Андоновиќ – Предатор Куманово

Помлади јуниори (жени)
+60 кг
1.Ана Илиевска – Предатор Куманово

-65 кг
1.Викторија Варадинова – Шампион Скопје
2.Марија Кицеска – Енерџи Битола

Постари јуниори (мажи)
-86 кг
1.Ивица Цветановски – Прокик фемили Скопје

+91 кг
1.Стефан Михајловски – Про кик фемили Скопје

Сениори (мажи)
-57 кг
1.Јовица Спасовски – Предатор Куманово

+91 кг
1.Парим Исламовски – Енерџи Битола

Ipon.mk

print