Шакур Стивенсон во првата рунда го нокутира Симион (ВИДЕО)

Шакур Стивенсон (9-0, 5 КО) во Омаха ја постигна деветата професионална победа.

21-годишниот Американец во воведниот дел на настанот Крафорд – Бенавидес во рингот се најде со досега најискусниот противник и го положи испитот со највисоки оценки.

Сребрениот олимпиец од Рио во првата рунда го нокаутира 15 години постариот Романец Виорел Симион (21-3, 9 КО).

Со победата освои ВБЦ титулата шампион на Континентална Америка во перолесна категорија.

Shakur Stevenson KO win | #CrawfordBenavidez

And that was that.Many thought this would be Shakur Stevenson's toughest test to date — a 21-2 veteran. Shakur made it look easy. #CrawfordBenavidez

Top Rank Boxing 发布于 2018 年 10 月 13 日 周六

.

print

Можеби ќе ви се допадне...