Шабан Трстена на ТВ 24: Детскиот сон ми беше да бидам шампион како Мухамед Али (ВИДЕО)

Олимпискиот шампион Шабан Трстена неговиот пат до олимпискиот трон го спореди со Мухамед Али во емисијата „Македонија денес“ на ТВ 24 со новинарката Јана Серафимова.

Трстена зборува за многу случувања од неговата кариера и за борбите кога не спиел, а мечтаел за медалот…

„Едноставно сум воодушевен од разговарот на разни теми, бидејќи таа беше толку подоготвена, како да била долги години во борењето. Всушност, разговаравме за сè во мојот спортски живот. За предизвиците со сиромаштијата и победите како мотив во животот кои ме водеа до титулата олимписки шампион“, пишува Трстена на својот ФБ профил.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...