Чудниот Балкан: Легендата на ју-боксот Миодраг Перуновиќ доби отказ преку Фејсбук од БСС

Легенадата на југословенскиот бокс Миодраг Перуновиќ доби отказ на селекторското место на боксерската репрезентација на Србија на непристоен начин. Боксерскиот сојуз на Србија (БСС) неговата смена ја објавил на Фејсбук, а 62-годишниот Перуновиќ останал шокиран.

„Неочекувано и некоректно“, рече 62-годишниот Перуновиќ.

Поранешниот европски шампиони и светски вицешампион потпиша неодамна четиригодишен договор, а претседателот на БСС, Ненад Боровчанин го претстави на неверојатен начин.

„Целта на БСС и сите љубители на спортот во нашата земја е да имаме врвна репрезентација, која ќе доминира на светската бокс сцена. Перуновиќ ќе има огромна поддршка од БСС на патот на создавање на нови боксерски шампиони“, изјави тогаш Боровчанин.

Следуваше и реакција од Перуновиќ, кој откри што му кажал Боровчанин.

„Боровчанин пред заминување на одмор ми кажа дека треба да разговараме и да видиме што ќе правиме во иднина. Да не нагласувам дека ме контактираше на крајот на минатата година и ми го понуди селекторското место, а притоа кажа дека сака да соработуваме на долг период и дека на почетокот не се очекуваат важни резултати“, истакна Перуновиќ.

Перуновиќ кажа и дека пред отказот имал непријатна СМС-порака со претседателот на БСС; која не сакаше да ја објави, зашто смета дека треба прво да разговара со него.

print