Четири медали за Македонија на Европското првенство во вадо кај карате (ФОТО)

medalisti-ep-vado-kaj-ep-2016

На Европското првенство во вадо кај карате македонските каратисти освоија четири медали – 1 златен, 1 сребрен и 2 бронзени. Првенството се одржа во Лиеж-Блегија.

vado-kaj-ekipata-na-piedestal-ep-2016

Ненад Келебиќ (-67 кг) го освои златниот медал во борби, а Александар Ангелковиќ (-84 кг), сребрениот, додека Енес Смаилагиќ (75 кг) и кумите тимот во состав Сашко Патраклиев, Смаилагиќ, Келебиќ и Самир Салиу се закитија со бронзените медали.

angelkovik-na-piedestal-ep-vado-kaj-belgija

enes-samilagik-na-piedestal-ep-vado-kaj-2016

Ермир Мурати во конкуренција за деца 12-13 години во борби го освои 5-тото место.

jovan-i-hristaki-na-piedestal-so-ekipata-na-ep-vado-kaj-2016

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...