Четири медали за Македонија на Балканското првенство

nazmi-ali-so-medalisti-na-bp-bursa

Македонските борачи освоија четири медали на Балканското првенство во борење за пионери во Бурса-Турција, 1 златен, 2 сребрени и 1 бронзен.

besir-na-piedestal-na-bp-bursa-2016

Златен медал освои Бесир Алили 32 кг, Аид Салихаси 42 кг и Авдил Јашари 38 кг сребрени, Зулкифли Асани бронзен.

boraci-na-piedestal-na-bp-vo-bursa-2016

Ова е голем успех на најмладите македонски борачи. Посебно признание заслужува Назми Али од Тефејуз кој во соработка со Турската федерација ги обезбеди авионските билети за нашите репрезентативци.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...