Чаир сигурен во Првата лига, Баргала и Пинк Пантер го притсикаат во Младинската

И по 4.коло на Првата и Младинската бокс лига екипата на Чаир води во обете конкуренции.

Во Правта лига голем напредок покажува БК Алексо Огненовски од Охрид, а Тернипе се искачи на третата позиција. За разлика од Првата, во Младинската лига Чаир и Баргала се бркаат за за врвот на табелата, засега чаирчани водат со три поени, но втората штипска екипа Пинк серионзно им се доближува, првопласираниот Чаир им бега за 9 поени а Баргала за 3.

Ова е вовед во интересни борби во преостанатите две кола.

Резултати – Прва и Младинска бокс лига:

Кадети
-66 кг Рамон Казимов (Пинк Пантер) – Риад Ајдини (Шкупи) 2-0 (ТКО, Р1)
+80 кг Серген Демиров (Баргала) – Стево Илиќ (Ас) 3-0

Јуниори
-56 кг Марко Стојановски (Универзалци) – Оран Шакировски (Пинк Пантер) 0-2 (ТКО, Р1)
-60 кг Шпенд Гафури (Чаир) – Христијан Тодоровски (Алексо Огненовски) 2-0 (ТКО, Р2)
-64 кг Сухејб Имери (Шкупи) – Ќура Мугни (Чаир) 2-1
-69 кг Елмедин Истреф (Чаир) – Ристе Ристов (Пинк Пантер) 2-0 (ТКО, Р1)
-75 кг Марко Мицевски (Пинк Пантер) – Октај Фератов (Борец) 0-2 (ТКО, Р2)
-81 кг Даниел Абаз (Тернипе) – Никола Бубевски (Пинк Пантер) 1-2

Сениори
-56 кг Фердијан Јашаров (Пинк Пантер) – Алмир Нуришов (Чаир) 0-2 (ТКО, Р1)
-69 кг Љуљзим Исмалили (Чаир) – Даниел Вретовски (Алексо Огненовски) 2-0 (ТКО, Р2)
-75 кг Елвис Сулејман (Тернипе) – Алим Насуфи (Чаир) 0-2 (ТКО, Р2) 
-81 кг Бојан Ристески (А. Огнeнoвски) – Ице Трајковски (Ас) 3-0
+91 кг Осман Демиров (Баргала) – Синан Џеладин (Тернипе) 3-0

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...