Целосен тиумф на Русија на Европскиот куп на нациите во Москва

Целосен триумф на Русија на Европскиот куп на нациите „Алроса“ во Москва. Домаќините се радуваа на титулите во сите три стила.
Во финалето во слободен стил, тимот на Русија го победи Азербејџан со 5-3. Трета е Грузија, а четврта Молдавија.

Ова се резултатите од решавачкиот меч за титулата меѓу Русија и Азербејџан.
-57 кг Хасанхусеин Бадрудинов – Георгиј Едишерашвили – 4-2
-61 кг Александар Богомиев – Али Рагимзаде – 10-2
-65 кг Виктор Расадин – Араксее Мустафаев – 7-2
-70 кг Заурбек Сидаков – Муртазали Муслимов – 5-4
-74 кг Магомедхабиб Кадимагомедов – Исмаил Абдулаев – 2-7
-86 кг Артур Нимпанов – Александар Гостиев – 10-8
-97 кг Шамил Мусаев – Шарип Шарипов – 1-6
125 кг Заур Козонов – Џамалудин Магомедов – 0-10

Во грчко-римски стил Русија ја порази Унгарија со 6-2. И тимовите на Грузија и на Белорусија учествуваа на ова натпреварување

Резултати од финалето:
Русија – Унгарија 6-2
-59 кг Степан Маријанјан – Иштван Ванца – 8-0
-66 кг Артем Соурков – Мате Кражнаи – 4-0
-71 кг Надор Оганјан – Бенц Балатони – 9-1
-75 кг Чингиз Лабазанов – Балинт Корпаши – 1-1 за Лабазанов
-80 кг Рамазан Абкараев – Тамаш Лоринц – 1-3
-85 кг Сосуко Коџоков – Ласло Сабо – 6-4
-98 кг Муса Евлиев – Адам Варга – 4-0
-130 кг Лом-Али Акаев – Балинт Лам – 0-2

Кај жените Русија го победи Азербејџан 8-0. Трета е Романија која ја совлада Украина со 6-2.

Русија – Азербејџан 8-0
-48 кг Анжелика Ветошкина – Турк Насирова – туш за Русинката
-53 кг Екатерина Полечук – Сабина Гамзазаде – туш за Русинката
-55 кг Ирина Ологовова – Солмаз Хашимазде 10-0
-58 кг Вероника Чумикова – Алина Колешник 2-0
-60 кг Уљана Тукуренова – Татјана Омелеченко 2-0
-63 кг Валерија Лажинска – Елмира Гамбарова 5-4
-69 кг Анастасия Братчикова – Елис Манолова 6-1
-75 кг Алена Переполкина – немаше натпреварувач

print

Можеби ќе ви се допадне...