Цаневски и Димеска дебитираа на Евроспкиот џудо куп во Загреб

На Европскиот џудо куп за кадети во Загреб, Хрватска, нашите претставници Валентин Цаневски и Теодора Димеска загубија во првите мечеви, додека Румејса Фејзула треба да настапи.

Сепак, за нашите џудисти може да има и поправен, односно репасаж, ако нивните противници се пласираат во финалето.

На Европскиот куп учествуваат 723 натпреварувачи, 467 во машка и 256 во женска конкуренција од 34 земји.

Резултати
-66 кг
Валентин Цаневски – Даниел Штанко (Унгарија) пораз со ипон
-48 кг
Теодора Димеска – Ласмина Цовациу (Романија) пораз со ипон

Дполнување
-63 кг
Румејса Фејзула – Ела Штимац (Хрватска) победа со ипон
Румејса Фејзула – Агата Палка (Полска) пораз со ипон

Ipon.mk

print