Хрватите реaгирале за скапото сместувањето на Балканското првенство за деца во Белград

hrvatska karate na EP

Дознаваме дека Хрватската карате федерација не ги прифатила условите за сместување на организаторот на Балканското првенство за деца што од 27 до 29 мај ќе се одржи во Белград.

Понудената сцена од 30 евра за сместување по дете им била висока, па побарале тие самите да се сместуваат, што преќутно е прифатено од организаторот.

Малата проверка на сместувачките капацитети во Блеград покажала дека сместување се наоѓа за 18 евра плус вечерата, која може да биде од 4-5 евра, а на секое 20 сместување се добива по еден гратис.

Пресметано е дека со понудената цена на сместување некој ќе заработи 30 илјади евра.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...