Хорхе Масвидал: Конор Мек Грегор е гангстер и сакам да се борам со него

Хорхе Масвидал максимално ја користи славата што ја заработи откако го нокаутира Бен Асрен за 5 секунди. Гејбред е во серија од две последователни победи со нокаут и сака да се бори за титулата. Засега е нејасно дали тоа ќе се случи, но Масвидал има план „Б“ и станува збор за битка со Конор Мек Грегор што ќе му донесе опиплива заработувачка. Хорхе смета дека Мек Грегор е гангстер и сака да заработи многу пари, а желбата на Масвидал е иста, и е подготвен да влезе во кафезот против „Озлогласениот“ и да има тешка борба.

„Пораснав во Флорида и можам да зборувам што сакам со нив. Секој што ме познава, знае дека можам да разговарам со проститутки цел ден, но сè уште не добивам доволно пари. Ајде само да се бориме, а не да флертуваме на социјалните мрежи. Мислам дека Конор ја сака битката и јас ја сакам.

 Борбата ќе се случи, но ако не биде, тогаш не сакам да измислуваат работи за мене што не сум ги кажал. Мек Грегор е гангстер и си ги прави нештата. Тој сака повеќе пари, но не ги добива. Никогаш нема да кажам на некого дека е кучка и не сака да се бори со мене. Тој само сака да биде платен. Јас сум во иста позиција“, вели Масвидал.

Дана Вајт не сака борба меѓу нив, затоа што смета дека Мек Грегор е помал од Масвидал. Мек Грегор не е задоволен од наводите на Вајт, но претседателот на УФЦ, сепак, тешко дека ќе дозволи таква борба.

print