Хабиб Нурмагомедов најави големи работи!

Сите нас не интересира како УФЦ ќе ја реши ситуацијата во лесна категорија, односно што ќе се случи со Конор Мек Грегор, Тони Фергусон и Хабиб Нурмагомедов. Последно споменатиот пушти вода дека решението наскоро би можело да биде познато.

Се уште не спласнале впечатоците по новиот импресивен настап на Хабиб Нурмагомедов, кој го демолира Едсон Барбоза на УФЦ 219. Но, тој истиот настап направи уште поголема збрка во лесната категорија на УФЦ, која веќе има доволно проблеми поради тоа што има здрав шампион кој не покажува намера да го брани појасот. Иако УФЦ алаудираше дека појасот може да му биде одземен, не можеме да знаеме колку тука има сериозни намери.

Сепак, дека нешто во промоцијата сè работи, го потврдува Инстаграм профилот на Хабиб Нурмагомедов, односно објавата на него. Тој ја постави своја слика со порака дека наскоро доаѓаат добри вести, и дека орелот продолжува да лови. И тука сега има неколку опции и можности.

Првата е дека Тони Фергусон ќе се бори против Нурмагомедов. Тоа само со себе носи уште едно прашање дали тоа ќе биде за привремениот или вистинскиот појас. Всушност, нема никаква смисла Фергусон да го брани привремена појас како шампион, како што веќе наведовме, здрав и не постојат никакви пречки за неговото враќање во кафезот. Друга опција е онаа Фергусон да биде прескокнат, привремено појас кој го освои да биде укинат, а Нурмагомедов веднаш да се бори со Мек Грегор. Таквата опција само би фрлила дополнителната дамка на УФЦ, која веќе нешто повеќе се оддалечи од она што треба да бидат спортските правила на работење. Се надеваме дека наскоро ќе дознаеме какви се ти големи вести кои се наближуваат.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...