Хабиб до Дана Вајт: Те молам, кажи му на Доналд Трамп да му даде виза на татко ми!

Хабиб Нурмагомедов сака неговиот татко да ја гледа борбата против Конор Мек Грегор, но тоа нема да се случи, бидејќи Абдулманап нема виза и веќе неколку години го одбиваат. Ова не е единствениот случај за одбиена виза, затоа што еден од роднините на Хабиб, исто така не добива виза, како и борецот на УФЦ, Маербек Таисумов.

Хабиб е свесен дека претседателот на УФЦ Дана Вајт е многу близок пријател на американскиот претседател Доналд Трамп и побара од него да му помогне, па татко му да може да добие виза.

„Дана Вајт, те молам, прашај го Доналд Трамп да му даде виза на татко ми“.

@danawhite please ask Donald Trump give my father a visa. #ufc229

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

.

print