Хабиб го продолжи договорот со Абдел Азиз за уште 5 години

Хабиб Нурмагомедов одлучи да го обнови својот договор со Абделазиз и така Али ќе го претставува во следните 5 години.

Шампионот во лесна категорија, Хабиб многу држи до својот менаџер Али Абдел Азиз, кој пред неколку недели му издејствува нов договор со УФЦ. Абделазиз изјави дека новиот договор на Орелот го прави најплатен во организацијата.

Тие се почитуваат еден со друг, тренираат заедно и се како браќа.

Абделазиз е меѓу најдобрите менаџери во ММА и неговите клиенти се некои од најголемите starsвезди. Хабиб се враќа во кафезот на УФЦ 242 што ќе се одржи на 7 септември во Абу Даби. Ќе ја одбрани титула во лесна категорија против привремениот шампион Дастин Пориер, а од аголот ќе го поддржува неговиот татко, кој со години не го гледал заради проблеми со визите.

print