Хабиб: Ако еден од нас тргне во војна – сите одиме во војна

Во октомври Хабиб Нурмагомедов со давење од позади го победи Конор Мек Грегор во четвртата рунда и прв пат ја одбрани титулата на УФЦ шампион во лесна категорија.

Веднаш по завршувањето на борбата Русинот скокна преку кафезот и ги нападна членот на тимот на Ирецот, Дилон Данис. Во меѓувреме настана и гужва во октогот, а Мек Грегор го удари роднината на Хабиб, Абубакар Нурмагомедов, кој возврати. Ирецот потоа ги нападнаа Зубаир Тухугов и Есед Емирагаев.

Нурмагомедов подоцна изјави дека неговиот напад го предизвикал постојаните навреди на Дилан Данис за време на мечот, кој вклучуваше и верски навреди. Данис го негираше тоа, а Нурмагомедов и Мек Грегор ја чекаат казната за Спортската комисија на Невада за нивното однесување.

Хабиб ја собра екипата од Вегас и објави фотографија на Инстаграм со следната порака:

„Ако некој од нас тргне во војна, сите одиме во војна, но тоа е друга приказна. Делата секогаш ќе биде над зборовите“.

.

print