Фјури: Дејвид Хеј е најголемиот страшливец во боксот

Hej so pozadina Fjuri

Светскиот шампион во тешка категорија на ВБЦ, ВБА и ИБО, 27-годишниот Британец Тајсон Фјури го изнесе своето мислење за поранешниот шампион во две категории, 35-годишниот Дејвид Хеј.

„Дејвид Хеј е најголемата кукавица во историјата на боксот. Човек без волја и храброст. Тој два пати избега од дуел со мене“.

Хеј и Фјури требаше да се борат во 2013 година, но Хеј два пати ја одбиваше средбата поради повреда.

print