Флојд Мејведер официјално резервира датум во салата МГМ Гранд!

Спортската комисија на Невада објави дека Флојд Мејведер денеска официјално резервирал датум во салата каде што редовно се настапува во последниве години, МГМ Гранд во Лас Вегас.

Тоа е на 26 август, но не прецизирано што ќе треба да се одржи таму. Познато е само дек атерминот е резервиран на име на Флојд Мејведер, а фановите се надеваат дека станува збор за бокс мечот меѓу него и Конор Мек Грегор одговара, иако ипонатаму е можно дека  всушност вопрашање е борба на некој од боксери од неговата промоторска компанија.

Доколку е во прашање средба против Конор Мек Грегор, тоа би значело дека борците наскоро би трбало да одат во кампови. Мејведер во МГМ Гранд ги одработи сите натпревари во последните десет години, па се претпоставува дека таму треба да се случи пресметката против Мек Грегор.

Уште една занимливост во врска со датумоте тоа дека во овој случај тој скокна пред септемврискиот дуел меѓу Генадиј Головкин и Канело Алварез, која е во организирација на промоцијата на Де ла Хоја, „Голден бој“ промоушнс. Токму Де ла Хоја е еден од најголемите критичари на можното одржување на мечот меѓу Мејведер и Мек Грегор.

print

Можеби ќе ви се допадне...