Филип Иванов е избран за претседател на Џудо федерацијата на Македонија

Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) избра нов претседател – Филип Иванов.

ЏФМ на својата ФБ страница напиша дека Иванов е избран за нов претседател со 25 гласови 44 од вкупно присутните делегати на денешното изброно Собрание во скопскиот хотел Аристократ.

До денеска претседател на ЏФМ беше Ванчо Настов од Кавадрци.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...