Федор: Мислам дека идната борба ќе ми биде во УФЦ или Белатор (ВИДЕО)

Fedor-Emelianenko na forum na mladi

Федор Емилијаненко се уште не го отпишува можното доаѓање во УФЦ. Гостувајќи Младинскиот форум Машук 2016. „Последниот император“ е верни фанови кои се уште сакаат да се видат во врвот на спортот и даде нов зрак на надеж.

„УФЦ е уште една можност. Јасно ми е дека немам уште многу време со обзир на мојата долга кариера и бројот на одработени мечеви, но со Божја помош, ќе се борам уште малку“, рече Федор..

Иако веќе преговараше со УФЦ, Федор овој пат е најблиску до доаѓање од кога било.

„Имам неколку понуди. Тука е Ризин, но и УФЦ и Белатор направија понуда. Ние ќе ја избереме најдобрата една, но мислам дека следната борба ќе ми биде во УФЦ или Белатор. Затоа треба добро да се подготвам и со Божја волја уште ќе се борам. Не знам колку долго, но јас би сакал да се борам уште некое време“, рече Емилијаненко.

Ппоследно појавување Федор во јуни беше контроверзно, бидејќи Русинот победи со судиска одлука против Фабио Малдонадо, кој за малку ќе го нокаутираше во првата рунда. Исходот на мечот го подели јавното мислење, затоа што многумина веруваат дека средбата требало да заврши нерешено.

https://youtu.be/M4HMJC41QQQ

print

Можеби ќе ви се допадне...