Федор: Мир е страотен граплер

Федор Емелијаненко – Последниот император (Русија) го респектира својот ривал Френк Мир (САД) пред нивниот меч кој ќе се одржи оваа сабота. Средбатат е четвртфинале на Билатор во тешка категорија.

https://twitter.com/Bellator198live/status/987928068470726658?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D721037

Американецот доаѓа со репутација на поранешен шампион во тешка категорија на УФЦ.

„Френк е силен борец, има одлична удирачка техника. Прекрасен граплер кој поседува искуство – рече Императорот и додаде:

„Се подготвував во три етапи. Можам да кажам дека завршивме огромна работа за оваа средба. Со тренерскиот тим се вложивме на 100 проценти. Работевме и на тактика“.

Емелијаненко помина извесно време и во Амстердам, каде што се тренираше со кикбоксерска ѕвезда Хесди Гергес.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...