Федор ги советуваше младите борци кои сакаат да бидат како него (ВИДЕО)

Покрај отворениот тренинг, Федор Емилијаненко се подружи со медиумите и во таа прилика, на барање на новинарите и подели совети на сите млади борци кои би сакале да бидат како него.

„Сите луѓе кои сакаат да станат шампиони мораат својатастраст да ја поткрепат со многу напорна работа. Секако дека не треба да се гледаат како личности поголеми и подобри од другите, бидејќи подоцна може да имаат голем пад. Мора да ја искористите целата енергија за да ги постигнете резултати и целите. Мора да се однесувате како човечко суштество и на исо да ги третираат другите луѓе. Остатото ќе зависи од Божјата волја“, гласеше советот на Федор.

За време на ова дружење, беа неизбежни прашања за неговиот следен противник …

„Мет Митрион е многу добар борец со силни удари и со брзо и тешки раце“, рече популарниот тешкаш, а на прашањето зошто одлучил да се бори со него, одговори кратко:

„Белатор понуди, а јас прифатив“.

Легендарниот Русин во овој разговор призна дека големата популарност многу го заморува, но даде проценка за неговата сегашна форма.

„Се чувствувам добро и сум во добра форма. Работата со млади борци ми докажа дека во споредба со нив отприлика сум изденачен во брзината и физичката форма“, заклучи Федор.

.

print