Фати Вејсели стигна до четвртфиналето на Светското првенство, чека шанса за репасаж (ФОТО)

Репрезентативецот Фати Вејсели прикажа добри борби на Светското превнство во борење слободен стил за јуниори со две победи стигна во четвртфиналето, каде што се сретна со фавритот со Амирхосеин Магсуди од Иран и беше поразен со технички туш. Сепак, Вејсели прикажа добри бирби и сега ќе го чека развојот на настаните во категоријата за репасаж.

Вејсели во квалификациите на СП во Трнава, Словачка, славеше против Бугаринот Никола Левенов, потоа во четвртфиналето против Ахмет Јигит од Турција.

Резултати
Фати Вејсели – Никола Левенов (Бугарија) 3-0
Фати Вејсели – Ахмет Јигит (Турција) 12-6
Фати Вејсели – Амирхосеин Магсуди (Иран) 0-10

.

print