Фати Вејсели го освои петото место на Европското првенство, Сејфулаху е во репасаж

Фати Вејсели го освои петото место на на Европското првенство во борење слободен стил во У-23 во Нови Сад, Србиј, откако беше поразен во борбата за бронзениот медал од Роман Ашарин (Унгарија) со 2-14 (ТТ). Елмедин Сејфулаху е во репасаж и може да си обезбеди шанса за бронзен медал.  

Радоста ќе беше попоголема ако Вејсели освоеше медал, но и ова е голем успех за младиот македонски  борач кој вчереа имаше шанса и за влез во големото финале.

Бунјамин Нуиши е поразен во првото коло.

Резултати
61 кг
Елмедин Сејфулаху – Виталие Буничи (Молдавија)
Елмедин Сејфулаху – Георгиос Пилидис (Грција) 0-10 (ТТ)
Репасаж
Елмедин Сејфулаху – Шелехатин Серт (Турција) 0-11 (TT)

-86 кг
Бунјамин Нуиши (-86 кг) – Јоханес Демл (Германија) 13-2 (ТТ)

-57 кг 
Халид Османи – Михаил Лап (Молдавија) 0-10 (ТТ)

-65 кг 
Фати Вејсели – Џорџ Рем (Велика Британија) 3-3
Фати Вејсели – Џастин Мулер (Германија) 4-4
Полуфинале
Фати Вејсели – Едеми Блоквадѕе (Грузија) 0-10 (ТТ)
За бронза
Фати Вејсели – Роман Ашарин (Унгарија) 2-14

Ipon.mk

print