Учениците на Балканец со 8 медали од Училиштното првенство

Учениците кои тренират во Балканец освоија 8 медали – 2 златни, 2 сребрени и 4 бронзени на Училиштното првенство во борење што се одржа денеска во Радовиш.

Медалите ги освоија: Јован Атанасов и Андреј Трајчев – злтани, Љупче Ташев и Никола Гацов – сребрени, Христијан Коцев, Дамијан Смилков, Илија Нацев и Давид Гичев – борнзени.

На првенството настапија околу 120 натпреварувачи во машка и женска (19) конкуренција.

print