УФЦ Фајт најт 73: Тексеира го победи Овинс Сеинт Про!

glover-teixeira-vaz

Пред неколку часа заврши настанот во слободни борби УФЦ Фајт најт-Нешвил. Главен меч на турнирот беше оној во полутешка категорија меѓо Овинс Сеинт Про и Гловер Тексеира.

Еве ги сите резултати од турнирот: 

Главна борба

Glover Teixeira го победи Ovince Saint Preux со сабмишн  (RNC) во третата рунда;

Основни борби

Beneil Dariush го победи Michael Johnson со судиска одлука (29-28, 28-29, 29-28);

Derek Brunson го победи Sam Alvey со ТКО во првата рунда;

Jared Rosholt го победи Timothy Johnson со судиска одлука (29-28, 29-28, 29-28);

Amanda Nunes ја победи Sara McMann со сабмишн во првата рунда;

Ray Borg го победи Geane Herrera со судиска одлука (30-27, 30-27, 30-27);

Воведни борби

Uriah Hall го победи Oluwale Bamgbose со ТКО во првата рунда;

Chris Camozzi го победи Tom Watson со судиска одлука (29-27, 30-26, 29-27)

Dustin Ortiz го победи Willie Gates со ТКО во третата рунда;

Frankie Saenz го победи Sirwan Kakai со судиска одлука (28-29, 30-27, 30-27).

print

Можеби ќе ви се допадне...