УФЦ го токми Ромеро за привремената титула со Витакер

Актуелниот шампион во средна категорија на УФЦ, Мајкл Биспинг, требаше да ја брани титулата против поранешниот борец во полусредната категорија, Жорж Сент Пјер.

Мечот можеше да биде интересен.

За жал, Каунт се пожали на повредата на коленото, а Раш не може да ги организира работите со УСАДА и го повлече дуелот многу порано.

Се чини дека на Дана Вајт му е доста да чека.

„Се обидуваме да организираме дуел меѓу Биспинг и Ромеро. Ако Биспинг не може да се бори ова лето, тогаш, веројатно, ќе направиме борба за привремената титула, за која ќе се борат Ромеро и Роберт Витакер“.

Витакер кој покажа добри предиспозиции за шампион, забележа голема победа над Роналдо Соуза на УФЦ на Фокс 24 минатиот месец.

print

Можеби ќе ви се допадне...