Усик сака меч со Џошуа до крајот на 2019 година

Александар Усик и луѓето од неговиот тим сакаат да се бори со Ентони Џошуа до крајот на 2019 година. Ова го откри директорот на компанијата К2 Александар Красјук. Апсолутниот светски шампион во лесно-тешка категорија неодамна потпиша промотивен договор со компанијата Еди Херн-Мечрум. Ова ќе ги олесни финалните преговори за можната средба со Британецот.

https://twitter.com/boxing_social/status/1020800076199997441?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1020800076199997441%7Ctwgr%5E373939313b636f6e74726f6c&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D745231

„Веднаш, откако Александар ќе се подигне во тешка категорија, тој ќе сака да се бори со кралот на оваа категорија, а тоа во моментов е Ентони“,  коментира Красјук и додава: „Од наша страна ние правиме се што е можно да се случитоа. Да има ​​борба Усик – Џошуа до крајот на 2019 година“.

.

print