Усик и Белју се соочија (ВИДЕО)

Неприкосновениот шампион во лесно-тешка категорија Александар Усик и предизвикувачот Тони Белју се сочија за медиумите во Манчестер, на само два дена пред саботаната средба за четирите појаси на светските федерации.

Претходно го одржаа традиционалниот отворен тренинг за претставниците на медиумите и за навивачите, а си упатија и по некоја закана, во тоа предничеше Англичанецот.

Стандардното соочувањелице в лице не помина по вообичаениот тек, бидејќи двајцата се смееја, а посебно Усик демонстрираше смисла за хумор, при што ги насмеа и новинарите. Тој не се согласи со тврдењето на Белју дека е „мегаѕвезда“, испровоциран од клиповите на Украинецот на социјалните мрежи, на кои танцува и се забавува.

.

print

Можеби ќе ви се допадне...