Урбан инвест освои девет медали на „Златен појас“ во Чачак

Најмладите членови на КК Урбан Инвест своија 2 златни медали, 3 сребрени и 4 бронзени медали во сабота на Меѓународниот карате турнир „Златен појас“ во Чачак, Србија.

Успехот е остварен во конкуренција на 750 натпреварувачи од Македонија, Црна Гора, Србија, Романија, Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина.
Златни медали:
1. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година, апсолутно ниво.
2. Ката тим 2009/2010 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.

Сребрени медали:
1. Тодор Стојанов – кати поединечно 2008 година.
2. Филип Гурев – кати поединечно 2005 година.
3. Ката тим 2007/2008 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

Бронзени медали:
1. Александар Стојков – кати поединечно 2006 година.
2. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.
3. Кристијан Митрев – кати поединечно 2007 година.
4. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.

print

Можеби ќе ви се допадне...