Тфејуз ги пречека медалистите од Балканското првенство во Словенија (ФОТО)

Тефејуз ги пречека своите борачи кои настапија на Блаканското првенство за деца и кадети во Мурска Собота во Словенија.

Борачите на Тефејуз освоија повеќе медали за репрезентацијата на Македонија, а тоа се Аид Салхаси, Мухамед Исмани, Бесар Амети и Реџеп Ајдари.

Салихаси освои два златни и еден сребрен медал, од кои едно злато е во поединечна конкуренција, а преостанатите два во екипна конкуренција во слободен стил златен и во грчко-римски сребрен. Бесар Амети освои златен медал во поединечна конкуренција, Исмани сребрен. Другите се во екипна конкуренција.

Уште позначајно е што во репрезентативниот табор беше и нивниот тренер Назми Али.

На пречекот што го организраше директорот на клубот Нусрет Џафери беа повеќе борачи и личности кои го помагаат клубот и работат со младите борачи, како олимпискиот шмапион Шабан Трстена, потоа професорот Бесни Телаи и други.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...