Три злата и четири бронзи за ЏК Ипон на „Прилеп опен 2017“ (ФОТО)

Со седум медали се закитија џудистите на ЏК Ипон на Меѓународниот турнир „Прилеп опен 2017“ во организација ЏК Пролетер.

Освојувачи на медалите:

-Ангел Ангелов -73 кадети прво место

-Сухејб Хајрула -50 кадети трето место

-Валјон Ајдини -34  помлади пионери трето место

-Бурак Синани -46 помлади пионери трето место

-Румејса Фејзула -63 постари пионери прво место

-Елена Попоска +63 постари пионери трето место

-Румејса Фејзула +63 постари пионери прво место.

 

„Задоволни сме од прикажаните борби и од нашите спортисти кои напорно тренираат“, велат од Ипон.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...