Тони Фергусон ја срамни земјата со Хабиб Нурмагомедов

Шампионот во лесна категорија Хабиб Нурмагомедов уште еднаш исткана дека нема намера да се бори против поранешниот привремен шампион во категоријата. Хабиб претпочита да продолжи со боксерски меч со Флојд Мејведер, а борбата со Фергусон, според него, нема да биде толку интересна. Хабиб и Тони требаше да се борат четири пати, но и двајцата се повлекуваа поради повреди. Фергусон е меѓу најопасните во лесна категорија и е во серија од 11 последователни победи, а во последните 7 битки има 7 бонуси. Хабиб има само една борба надвор од неговиот УФЦ договор и тврдоглаво го избегнува Тони, кој реши да го срамни со земјата на социјалните мрежи.

„Се обидов да бидам мил, но ти си се уште мојата кучка Хабиб. Ти си исклучително слаб и некомпетен и гледамдека со твојот тим тренирате борба со нозете. Имаш голема потреба да ти го исклоцаат газот, но бегаш од тоа. Продолжи да плуваш ракчиња. Фановите повеќе ме сакаат мене. Јас сум шампион, а ти си будала.“

Се уште не е јасно иднината на Хабиб, кој очекува казна од Атлетската комисија следниот месец. Сепак, за Тони останува најзначајната битка во лесна категорија.

print