Тефејуз отпатува за Турција боречки куп (ФОТО

Боречкиот клуб Тефејуз вечерва заминува за Турција каде во градот Кахраманмараш Светскиот куп во борење во шалвари Дунја купот со настап на повеќе од 40 држави.

Овој куп е со парични награди, односно за првото место наградата е 3.000 долари, за второто 2.000 и за тертото 1.000.

Македонија ќе ја претставуваат: Јетмир Имери 70 кг, Ертан Реџепи 70 кг, Бујамин Нуиши 80 кг и Рамадан Мустафовски 90 кг.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...