Теодор Темелкоски најдобар странски борач во Приштина, 7 Мај Леов трет (ФОТО

Денеска Теодор Темелкоски од БК 7 Мај Леов го освои првото место и прогласен за најдобар странски борач на Меѓународен турнир во борење „Независно Косово“ во Приштина, Косово, додека клубот е третопласиран.

Темелкоси извојува три победи во категоријата до 57 килограми.

Леонардо Насески (61 кг) и Христија Петков (-70 кг) се втори, а Марјан Мицкоски (-61кг) се повреди, додека Андон Маркоски (-70 кг) од БК Неготино го освои петото место.

Покрај натпреварувачите, Душко Стоајноски судеше, Александар

На турнирот во Приштина настапија екипи од Косово, Албанија и Македонија.

Ipon.mk

 

print

Можеби ќе ви се допадне...