Тајсон Фјури: Чудно е што дркаџијата Еди Херн нема врска со мојата борба со Вајлдер (ВИДЕО)

Тајсон Фјури одлучи да испрати порака до менаџерот на Ентони Џошуа, Еди Херн. Неодамна Херн изјави дека борбата меѓу Вајлдер и Фјури нема да се случи, но неговите забелешки се далеку од вистината. Фјури е задоволен што Херн не учествува во битката меѓу мив и мисли дека тоа е одлично.

Победа над Вајлдерr ќе го направи Фјури едно од најголемите имиња во боксот и ќе му даде предност во преговорите меѓу него и Ентони Џошуа за евентуална борба во иднина. Средбата меѓу Фјури и Вајлдер се очекува да биде во ноември.

Тајсон му испртаи порака испрати на Херн.

„Стојам тука и размислувам – нели е чудно што малиот самобендисан дркаџија Еди Херн нема ништо заедничко со една од најголемите битки Фјури против Вајлдер? Тој нема никаква врска со најголемиот бокс меч, неговата марионета Ентони Џошуа исто така нема никаква врска со оваа битка.

Тие не се поканети на најголемата битка што светот некогаш ја видел меѓу двајцата најголеми боксери во тешка категорија на планетата, двајцата најконтрадикторни, најпроникливи боксери во тешка категорија на планетата и двајцата сме над 2 метри високи и и двајцата зборуваме многу, едниот е Британец, а другиот е Американец.

Зарем не е прекрасно што оваа средба ќе се случи и Еди Херон нема врска со неа? Тој се јадосува, бидејќи прво рече дека битката нема да се случи, но сега таа е речиси договорена.

.

print