Тајрон Вудли: Хабиб е ѕвер и сакам да се пресметаме во кафезот

Поранешниот шампион во лесна категорија, Тајрон Вудли е импресиониран од Хабиб Нурмагомедов и сака да се бори против него во кафезот. „Избраниот“ вели дека не постои начин да се спушти во лесна категорија, но е подготвена за тоа во битка што нема да биде за титулата. Нурмагомедов импресионираше на почетокот од овој месец со победа над Дастин Пориер и сега сите сакаат да се борат против него.

Сепак, шампионот во лесна категорија не сака да ја смени категоријата и е непоколеблив дека ќе остане во лесна категорија, затоа што токму таму припаѓа. Сепак, Вудли сака да се обиде и да го присили, а шансите да се случи тоа се многу мали, но Тајрон се обидува и го предизвикува Хабиб:

„Кабиб е ѕвер. Мислам дека сега во мојата кариера, ми треба невозможното. Ми треба нешто што никој не успеал да го направи. Ова ќе ме мотивира да ги урнам бариерите и мислам дека Хабиб може да ми ја даде оваа невозможна работа.

Очигледно е дека не можам да влезам во лесна категорија. Сега сакам да ја вратам титулата во полусредна категорија, а потоа ќе се подигна во средна. Тој и јас можеме да се бориме во борба што нема да биде за титулата и треба да биде нешто што ќе му го привлече вниманието.

Сега е број 1 и тешко дека има интерес за мене. Овој предизвик е повеќе од почитување за она што го прави. Знам дека Дастин се забавува со борци во средна и тешка категорија и видовме дека Хабиб го прави тоа. Сакам да видам како е да се биде против него во кафезот“.

Вудли не се борел откако во март ја загуби титулата од Камару Усман, кој доминираше со него и го направи смешен. Неодамна го предизвика на реванш меч, а засега нема извесност за неговата следна борба.

print