Таткото на Филип Хрговиќ му порача-за политичарите: Еби им мајката, не давај мршојадците да се сликаат со тебе!

Filip-Hrgović kadar

Таткото на европскиот боксерски шампион и бронзен олимпиец, Филип Хрговиќ, му даде интересни совети на својот син пред настапот на Олимписките игри во Рио де Жанеиро, каде што го постигна историски успех, а ја загуби борбата за финалето и зеде медал.

Петар Хрговиќ призна дека е горд на Филип и дека невиот резултат за него, се разбира, е успех. Но, пртечек и голема фешта нема да има, а татко на хрватската олимпиец.

„На мојот Филип не подготвуваме никаков пречек. Целата Хрватска денеска е во источниот дел на градот. Сето ова е сиромаштија. Се повеќе од нив завршуваат вака, по ринговите и слободните борби, онаму што луѓето пронаоѓаат во нешто што никогаш нема да го имаат. Оние кои се директно внатре се најглемите жртви. Затоа тука нема никаква еуфорија и пречек“, изјави Петар Хрговиќ за Спортске новости.

„Државите ќе ја отсвири химната, ќе го подигне знамето, политичарите пречекуваат и се сликаат за своите потреби, и одиме понатаму. Заатоа му реков на својот  Филип –да им ебам мајката на сите, не давај да се сликаат со тебе. Не затоа што тој е големина, туку затоа што се овие, кој сега ќе сакаат да се фотографираат, мршојадците. Тоа е мојот став“, вели постариот Хрговиќ и додава:„ Спортист се квалификува за Олимписките игри, освои златен медал и државата го хнорира со 100.000 куни. Пратеник ќе влезе во Собранието неговата партија веднаше добива 180 000 куни, а тој секој месец добива уште по 20.000 куни за бенефиции. Така што, во еден олимписки циклус пратеникот ќе земе цело богатство, а да не ја спомнувам корупцијата и се што ќе си подготват во тој манадат. Спортист добива толку колку да си ги испере алиштата по враќањето од игрите“.

print

Можеби ќе ви се допадне...