Стипе Миочиќ е најплатениот борец на УФЦ 241 во Анхајм

Стипе Миочиќ е најплатениот борец на УФЦ 241 во Анхајм.

Двократниот шампион во тешка категорија за реваншот со Даниел Кормиер имаше загарантирани 750 000 долари за настапот.

Во тоа не се смета дополнителната заработка што може да ја направи борецот, а на Миочиќ му беше доделен и бонус од дополнителни 50.000 долари за изведба на вечера.

Кормиер има загарантирана заработка од половина милион долари.

Нив ги следи Нејт Дијаз кој доби 250.000 за повратничкиот меч, а неговиот противник Ентони Петис 155.000.

Паоло Коста заработи 120.000 долари за победата против Јоел Ромеро (60 долари за настап + 60 долари за победа), додека на Кубанецот му беа исплатени 150.000 долари. И двајцата добија дополнителни 50.000 за борба на вечерта.

print