Стефан Пецевски го заврши Мираџедим Рахим во трета рунда, Дамевски и Кическа поразени во К-1

Стефан Пецевски синоќа извојува победа со давење во третата рунда на мешвитиот настан на Фајт најт во Фолкенсвил, Швајцарија, во кик бокс и ММА. Пецевски во ММА мечот го совлада Мирадеџим Рахим.

Ова е четврта ММА победа во професионалниот кафез.

Резултати

ММА
Стефан Пецевски го победи Мирадеџим Рахим (давење од позади, Р3)

К-1
Дејан Дамевски загуби од Леонардо Плукино (прекин, Р3)
Мите Ашкилов – Карло Меичарти – борбата не се одржа
Марија Кическа загуби на поени Шана Хеглин (јуниори)

Ipon.mk

print