Сребрен медал за Марјан Зиков на „Берлин опен 2018“во БЏЏ

Сребрен медал за Марјан Зиков од Карлос Маја БЏЏ Македонија на „Берлин опен 2018“во Германија во бразислко џиу џицу за сини појаси.

Турнирот е  огранизиран од Интернационалната федерација за бразилско џиу џицу –IBJJF/ ИБЈЈФ.

„Се натпреварував дополнително и во апсолутна категорија, каде што со мала разлика од 3 поени загубив од 20 кг потежок противник“, вели Зиков и додава дека следното негово натреварување е на Европското првенство во Лисабон, Португалија, кое ќе се одржи од14 до 20 јануари 2019 година.

Ipon.mk

print