Сребрен медал за Берат Јакупи и најатрактивниот удар на Премиер лигата во Истанбул (ВИДЕО)

Берат Јакупи го освои сребрениот медал на Карате 1 Премиер лигата во Истанбул, Турција, откако во финалето е поразен од Махди Ходабахши (Иран) со 7-3.

Не го освои златниот медал, но го има најатрактивниот потег во Истанбул уширо мавашигери.

Среброто на Берат е втор медал во Премиер лигата по оној на Емил Павлов во Дубаи.

Резултати

-84 кг – 51
Берат Јакупи (КФМ) – Меди Сесина (Франција) 7-2
Берат Јакупи (КФМ) – Мерис Муховиќ (Босна и Херцеговина) 7-1
Берат Јакупи (КФМ) – Угур Акташ (Турција) 2-0
Берат Јакупи (КФМ) – Пабло Запата Аренас (Шпанија) 2-0

Полуфинале
Берат Јакупи (КФМ) – Забиолах Пооршаб (Иран) 3-3

Финале
Берат Јакупи (КФМ) – Махди Ходабахши (Иран) 3-7

Ipon.mk

print