Спиркоски, Мицкоски и Колев се првите шампиони ветерани во Македонија (ФОТО)

За прв пат во историјата на Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) беше организирано Државно првенство за ветерани кое се одржа вчера во Прилеп. Први шампиони ветерани се: Маке Спиркоски, Горан Мицкоски и Марјан Колев.

Освојувачи на медалите се:

-81 кг
1.Маке Спиркоски
2.Киро Здравески
3.Диме Џагадуроски

90 кг
1.Горан Мицкоски
2.Рубин Пеески
3.Никола Божиновски

+100 кг
1.Марјан Колев
2.Дејан Џикоски
3.Мето Ангелов

„Како за прво Државно првенство бројот на учесниците беше за поздравување, но секако позитивните реакции и во салата за натпревари и на социјалните мрежи и официјалните адреси на Федерацијата беа во голем број. Секој од оние кои беа присутни или коментирале или, пак, се информирале преку трето лице, сите тие упатуваа само пофални зборови и ветување дека на следното Државно првенство или натпревар за ветерани и тие ќе бидат дел од настанот“, велат од ЏФМ.

Најголеми заслуги за активирањето на ветераните има Киро Здравески.

Ipon.mk

print