Соочувањето на Кро Кап и Рој Нелсон пред реваншот (ВИДЕО)

Во Анкасвил се соочија учесниците на Белатор 2016.

Меѓу нив се и Мирко Филиповиќ (37-11-2-1МЦ) и Рој Нелсон (23-16).

44-годишниот Кро Кап последниот пораз со нокаут го дожиева од Нелсон 2011 година. Сепак, хрватскиот борец е со 6-0 во ММА реваншите (Габриел Гонзага, Сатоши Иши, Вондерлеј Силва, Џош Барнет, Кевин Рендлеман и Казујуки Фуџита).

Во главниот меч на вечерта ќе се борат Британецот Мајкл Пејџ – Веном (13-0) и Пол Дејли (40-16-2).

Мет Митрион (13-6) еден ден порано се бори со Сергеј Харитонов (28-6-1 НЦ).

Белатор 215:
Мет Митрион – Сергеј Харитонов
Логан Сторлис – Јон Паску
Едуардо Дантас – Тоби Мисеч
Мајкл Кимтел – Џонатан Дума
Остин Вандерфорд – Коди Џонс

Белатор 216:
Мајкл Пејџ – Пол Дејли
Чеик Конго – Витали Минаков
Мирко Флиповиќ – Рој Нелсон
Јарослав Амосов – Ерик Силва
Валери Луреда – Колби Флечер

.

print