Солдиќ за одбраната на титулата на КСВ се подготвува кај Жорж Сент Пјер

Роберто Солдиќ (16-3) уште еднаш се упати кон Монтреал.

На 14 септември во Лондон 24-годишниот хрватски борец од Босна и Херцеговина ќе ја брани титулата шампион на КСВ во второто владеење со категоријата.

Тој ќе се бори против Чехот Патрик Патрик Кинцла (22-9-1NC).

„Робо Кап’“ за мечот се подготвува во Тристар џим кај главниот тренер Фирас Захаби.

Тристар џим е сала на легендарниот шампион на УФЦ во две тежински категории Жoрж Сент Пјер.

print